Welkom! 

op de website van "De Muziek Flimango"! U kunt hier alle info vinden over de muzieklessen voor uw jonge kind(eren). Ook kunt u zich hier opgeven voor de cursus, weten wie er achter "De Muziek Flimango" zit en vindt u de meest gestelde vragen onderaan de pagina. Mocht u contact met mij willen opnemen, dan kan dat via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via mobiel: 06-18871559 of via het contactformulier van de saxschool. (u kunt klikken op het woord contactformulier om naar deze pagina te gaan)

*Nieuwe cursussen 2024

15 januari  start er weer een nieuwe Muziek op Schoot® cursus voor kinderen vanaf ±1 jr tot 4 jr.  Word je kindje tijdens de cursus 1 jaar of is hij/zij boven de 6 maanden, dan is hij/zij ook van harte welkom! De lessen zijn op maandagochtend. Deze cursussen op de maandag zullen plaatsvinden in CulturA & Zo in Nootdorp. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen met de daarbij behorende leeftijden, zullen de groepen zo goed mogelijk worden ingedeeld. Ook kan het zijn dat we iedereen samenvoegen tot een grote groep. De ervaring leert dat dat heel goed werkt, een gecombineerde groep. 

Tijden 
Afhankelijk van het aantal aanmelden, waarbij we starten met het volmaken van de 1e groep, is de tijd als volgt: 

* 1e groep: 9:40 - 10:25 uur 
* 2e groep: 10:35 - 11:20 uur

Kosten van de cursus

* € 90,= voor 9 lessen

Les data:
 
* 15, 22 & 29 jan - 5, 12 & 26 feb - 4, 11 & 25 maart      (9 lessen)
19 februari - voorjaarsvakantie 
 
Bent u geïnteresseerd? Bent u geïnteresseerd in de lessen vanaf 15 januari, dan kunt u uw emailadres, de leeftijd/geboortedatum van uw (klein)kind, uw mobiele nummer en eventuele bijzonderheden doorgeven via het contactformulier of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*Aanmelden voor de cursus

U kunt uw kind(eren) via het contactformulier van de saxofoon school inschrijven voor de cursus. Vermeld daarbij dat het gaat om de muziek op schoot cursus en welke leeftijd uw kindje heeft. Dit is voor mij handig voor de eventuele indeling van de groepen. Mochten er bijzonderheden zijn of u wilt nog wat extra kwijt, dan hoor ik dat graag. Ook als u vragen heeft, stel 
ze!! Ik zorg dat ik binnen 24 uur reactie geef op uw mailtje. 

*Volgende cursussen in 2024

De cursussen starten op: 

* Toppersles   (1 les)
13 mei

* Zomercursus
3, 10 & 17 juni   (3 lessen)

Alles is onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen en/of beschikbaarheid van de zaal.

*Waar geven we nog meer les?

Naast de eigen lessen bij Cultura&Zo geven wij ook lessen op meerdere locaties via andere organisaties:

Dinsdag - Trias, Rijswijk 
09:30 uur - 1 tot 2 jaar - https://www.stichting-trias.nl/cursus/muziek-dreumesen
10:30 uur - 2 tot 4 jaar - https://www.stichting-trias.nl/cursus/muziek-peuters
1
1:30 uur - baby's tot 1 jaar - https://www.stichting-trias.nl/cursus/muziek-voor-baby-s

Donderdag - VAK, Delft
9:30 uur - ±1 tot 4 jaar - https://vak-delft.nl/cursus/dreumes-en-peutermuziek/
10:30 uur - ±1 tot 4 jaar - https://vak-delft.nl/cursus/dreumes-en-peutermuziek/

Zaterdag - VAK, Delft
9:10 uur - 1 tot 2 jaar - https://vak-delft.nl/cursus/muziek-op-schoot-dreumes/
10:00 uur - ±1 tot 4 jaar - https://vak-delft.nl/cursus/dreumes-en-peutermuziek/
10:55 uur - 2 tot 4 jaar - https://vak-delft.nl/cursus/peutermuziek/
11:50 uur - baby's tot 1 jaar - https://vak-delft.nl/cursus/muziek-op-schoot-baby/

*Wie is "De Muziek Flimango"?

Mijn naam is Rachel van Asten, de muziekjuf van "De Muziek Flimango" en eigenaar van RCL Music & Events. RCL bestaat naast de muziek op schootlessen ook uit een saxofoon school en een school voor koper blazers. Ik ben professioneel saxofonist van beroep en de mama van Charlie (2016) en Lizalo (2020). Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Klapwijk, Pijnacker sinds 2018. *FAQ

>Lessen

Hoe gaan de lessen in z'n werk?
We zitten altijd in een kringetje en we starten en eindigen de les altijd met hetzelfde liedje. De les duurt altijd rond de 45 minuten en is gevuld met alles wat met muziek te maken heeft. Van zingen tot dansen en van luisteren naar muziek tot zelf muziek maken. Daarnaast is er altijd een of meerere thema's aanwezig tijdens de muzieklessen die horen bij de tijd van het jaar of wat er op dat moment speelt, bv. herfst en Sinterklaas. Daarnaast is er ook altijd een muzikaal thema. Dat wil zeggen dat de docent van te voren heeft bedacht wat het kind gaat leren in die lessen. Buiten dat het leuk moet zijn natuurlijk, proberen wij als docent ook het kind iets muzikaals mee te geven. Ook zijn wij, met het bedenken van de lessen, bezig met de ontwikkelingen van het kind rond de leeftijd die zij op dat moment hebben. Daarnaast kijken we of we de kinderen ook iets kunnen laten doen wat zij misschien nog niet direct kunnen, maar wel na een paar lessen. Dat noemen wij dan: zone van naaste ontwikkeling. 

Doen we alle lessen hetzelfde?
We doen zeker niet alle lessen hetzelfde, alleen moeten we wel regelmatig dingen herhalen. Dat hoort sowieso bij de leeftijd! Kinderen hebben herhaling nodig om het te kunnen onthouden, kunnen snappen wat er van ze wordt verwacht, danwel mee te kunnen zingen. (als ze al kunnen praten :-)) Daarnaast wordt er variatie aangebracht op de herhaling en zoeken we de uitdaging voor ze op.  


Waarom heet het "Muziek op Schoot"?
Het is een naam die ooit aan de lessen voor jonge kinderen is gegeven en deze naam is ook beschermd. Het wil niet zeggen dat uw (klein)kind de hele les op schoot moet zitten, in tegendeel zelfs. De naam "Muziek op Schoot" mag overigens ook alleen gebruikt worden als de docent daarvoor is opgeleid danwel in opleiding is. 

>De docent

Mag de docent deze "Muziek op Schoot"-lessen geven?
Omdat ik de speciale Post-HBO opleiding heb afgerond, mag ik deze lessen geven onder de naam "Muziek op Schoot". Daarnaast ben ik in 2007 afgestudeerd op het Conservatorium op Saxofoon pop-sessie en geef ik al sinds 2003 les aan kinderen en volwassenen. Het leek mij leuk om mij te specialiseren in een leeftijdsgroep die nog niet groot genoeg is voor een saxofoon. 

Wie is de docent?
De docent die de "Muziek op Schoot"-lessen gaat geven ben ik: Rachel van Asten. Ik geef al muzieklessen sinds 2003 aan kinderen vanaf 6/7 jaar en volwassen. Omdat ik zelf saxofonist ben, geef ik voornamelijk saxofoonlessen en heb ik een eigen saxofoon school in Delft, Sax School RCL: www.saxschool.nl. Ook geef ik fluit- en klarinetlessen, want dat speel ik ook, en leid ik muzikanten theoretisch op tot het kunnen doen van hun HaFaBra-examens. In 2019 ben ik begonnen met de Post-HBO opleiding "Muziek op schoot", omdat het mij heel erg leuk leek om muziek te maken met jonge kinderen. De opleiding geeft mij de handvatten om goede lessen te kunnen geven aan kinderen van 0-4 jaar. 

>Algemeen


Waarom heten jullie flimango?
U zou bijna denken dat ik flamingo verkeerd heb geschreven, maar niets is minder waar. Mijn dochter zegt altijd flimango in plaats van flamingo én door mijn dochter ben ik begonnen met de studie "Muziek op Schoot". Daardoor is deze naam ontstaan.

Mag ik met 2 kinderen komen?
Het is in principe geen probleem. Ik raad u alleen wel aan om per kind één ouder mee te nemen, tenzij het hier om een broertje of zusje gaat tot 1 jaar. Als uw kind in de leeftijdscategorie valt van een van de groepen is het slimmer om het kindje op te geven als deelnemer van die groep. Eventueel samen met de andere ouder, opa of oma, zodat het kindje ook zijn eigen les heeft. 

Mogen er meerdere volwassenen mee naar de les
komen?

Graag in verband met de afleiding van het kind en de groepsgrootte liever 1 (groot)ouder per kindje. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar daar kunnen we het over hebben. 

>Afmelden voor een les

Hoe kan ik mij afmelden voor een les?
Je kunt mij appen, mailen of bellen via 06-18871559 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als ik mij heb afgemeld, krijg ik dan mijn geld van die les terug?
Dat is helaas niet mogelijk.

De docent heeft zich afgemeld, wat nu?
Deze les zal óf na de cursus worden ingehaald óf u krijgt van die les uw geld terug. Het hangt volledig af van de omstandigheden van de afmelding van de docent. 

>Betaling

Hoe kan ik de lessen betalen?
U krijgt een factuur van de lessen en deze kunt u overmaken naar rekeningnummer NL09 INGB 0006 5966 34 t.n.v RCL Music & Events, graag met vermelding van het factuurnummer. Mocht u liever contant betalen, dan kan dat ook, dan zorgt ik voor een kwitantie. Er is ook een mogelijkheid om bij mij te pinnen voor de betaling van de cursus.  

Kan ik mijn geld terug krijgen als ik eerder stop met de cursus?
Helaas kan betaald lesgeld niet worden geretourneerd. 

>Social Media

Hebben jullie een Facebook, Twitter en Instagram?
Wij hebben op dit moment alleen een Facebooksite: www.facebook.com/muziek.flimango. Overige pagina's zullen ooit wel worden gemaakt, maar nu nog niet :-)

Mogen wij zelf foto's op sociale kanalen plaatsen?
Van mij en "De Muziek Flimango" mogen er altijd foto's worden geplaatst. Dat is natuurlijk alleen maar extra reclame. Zodra er andere kinderen en volwassenen op staan liever niet, tenzij u dit met de desbetreffende ouder hebt besproken. 

Plaatsen jullie foto's van de lessen op sociale kanalen en jullie website?
Niet zolang wij daar geen toestemming voor hebben gevraagd. Zodra dat wel aan de orde is, dan zal aan iedere ouder toestemming worden gevraagd en zal de privacy worden gewaarborgd. 
 
>Privacy

Wat doen jullie met mijn gegevens die ik heb moeten opgeven?
De gegevens, zoals telefoonnummer en email-adres, zijn om contact met u te leggen. Gegevens als leeftijd worden gevraagd om uw kind zo goed mogelijk te kunnen indelen in een groep met leeftijdsgenootjes. Verder hoef ik eigenlijk niets van u te weten. Alle gegevens zal ik ook nooit delen met anderen zonder toestemming gevraagd te hebben.