Rachel van Asten

Rachel van Asten, eigenaar van RCL, afgestudeerd saxofonist pop-sessie in 2007 en geef inmiddels sinds 2003 saxofoon-, fluit-, klarinet- en theorieles aan kinderen en volwassen. Zij begon op haar 7e met dwarsfluit (toentertijd piccolo, want ze was niet erg groot). Op haar 12e is zij overgestapt naar saxofoon. Nadat zij een aantal jaren saxofoon speelde, heeft zij de dwarsfluit ook weer serieus opgepakt. Ze heeft enorm veel lol in het lesgeven en vindt het vooral leuk dat iedere leerling weer anders is. Vanwege deze verschillen heeft daardoor ook ieder persoon zijn eigen manier van lesgeven nodig. Qua muziekstijl spelen wij in de lessen voornamelijk lichte muziek, maar om je techniek te verbeteren vind Rachel klassieke etudes ook erg belangrijk. Naast docent bij Sax School RCL is Rachel ook docent bij Volharding in Rhoon en M.E.T.R.O. in Scheveningen. Buiten het lesgeven in de houtinstrumenten begeleid zij ook kinderen en volwassenen naar hun HaFaBra examens, zowel theoretisch als voor hun praktijk. Rachel is daarnaast regelmatig invaller bij coverbandjes en speel ze met DJ's.

Geeft bij RCL les op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Ruben van der Kleij

Multi-instrumentalist Ruben van der Kleij is voornamelijk met zijn trompet en trombone te vinden binnen de pop-scene. Na het behalen van zijn opleiding aan het conservatorium in Haarlem, waar hij onder meer mocht samenwerken met artiesten Roel van Velzen, Berget Lewis, Waylon en Prince trompettist Philip Lassiter, houdt hij zich bezig met z'n trompetleerlingen, een blazerspartijen arrangeer bedrijf genaamd Sheets4horns.com en uiteraard optredens (2 á 3 per week). Ook wordt Ruben samen met de MTM hornsection vaak gevraagd voor het inspelen van tracks van opkomende Nederlandse artiesten. Naast pop muziek speelt Ruben in verscheidene andere stijlen en samenstellingen. Denk hierbij aan van Bigbands tot aan DJ's en van Klassieke orkesten tot aan Latin muziek.

Geeft bij RCL les op donderdag. (andere dagen in overleg mogelijk)

Fenna Volmer

Fenna V (Fenna Volmer) is een saxofoniste en percussioniste bij wie haar innerlijke groove uit haar tenen komt. Met sterke passie en smaak speelt ze voornamelijk pop, (acid) jazz, soul en funk. Inspiratie haalt ze dan ook uit artiesten als Bob Mintzer en Incognito. Fenna studeert aan het conservatorium Haarlem en speelt voornamelijk in coverbands, als vaste saxofoniste of als eenmalige sessiemuzikant. Haar groovy rhythms en sexy saxspel maken haar tot een Candy Dulfer en Sheila E in één. Als lid van de MTM Hornsection arrangeert ze regelmatig zelf blazerspartijen op covers of eigen werk. Ze componeert ook partijen voor studioklussen, welke ze vervolgens inspeelt voor opkomende Nederlandse artiesten. Verder speelt Fenna in bigbands, tribute bands, hindoestaanse bands en doet ze invalklussen. Met die bands heeft ze op podia gestaan in Suriname en in Denemarken. Zo heeft ze gespeeld op het Aarhus Jazz Festival, Mainstage Haarlem Jazz en het Radio 2 stage en heeft ze mogen samenwerken met artiesten als Benjamin Herman, Ronald Sneijders en Jens Klüver.

Geeft bij RCL les op maandag.

Locatie < Prev - Next > FAQ